KookJij

Rode bieten champignon stoof

Een leuke variatie met rode bietjes, de champignons maken het wat minder eentonig en de kruiden geven een leuke twist aan zowel de geur als de smaak van het gerecht.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Mijn receptenboek
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rode bieten champignon stoof te bereiden

  1. Schil de rauwe bieten en snijd deze in kleine blokjes. Schil en rasp het stuk gemberwortel. Snijd de kastanje champignons in parten en de peper, knoflook en het uitje fijn. 
  2. Verwarm olie in een pan en bak de bieten en champignons samen met komijnzaad en de mosterd circa 5 minuten. Voeg vervolgens de geraspte gember, knoflook, peper en ui toe en bak dit gedurende 5 minuten mee.
  3. Voeg vervolgens de gezeefde tomaten toe en breng dit aan de kook. Verlaag het vuur en laat dit nog een ongeveer een uur zachtjes koken of totdat de bieten beetgaar zijn.
  4. Klaar om te serveren, lekker met aardappels en vlees.

Mijn kookverhaal (Nadine )

Lekker recept om eens te variëren met bieten. Zelf heb ik het gegeten met aardappelpuree en een gehaktbal van Stroganoff-gehakt zoals op de foto te zien is. Als dessert had ik heerlijke stoofpeertjes dus een lekkere Hollandse maaltijd. Ook deze bieten waren weer vers van het land.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Nadine

Nadine zegt:
Leuk om te horen, ben benieuwd of het in de smaakt valt.
Jan Bosvelt

Jan Bosvelt zegt:
Deze lijkt me best lekker, ik ga het zeker een keer proberen.
Groeten Jan