Recept
« Terug naar recepten
Biefstuk met champignon-roze peper-cognacsaus
PT15M
Biefstuk met champignon-roze peper-cognacsaus
Het bijzondere aan de champignonsaus is dat ik hier roze peperbessen aan heb toegevoegd . De roze peperbessen geven een bijzonder lekkere smaak aan de saus. Roze peper is geen echte peper. De bessen groeien aan een in Midden- en Zuid- Amerika voorkomende struik of kleine boom. De bessen smaken verfijnd aromatisch en zijn heel decoratief.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Biefstuk met champignon-roze peper-cognacsaus te bereiden
- Haal de biefstuk plm. 1 uur van te voren uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
- Maak de champignons schoon. Snij ze in plakjes.
- Pel en snipper het sjalotje.
- Verhit de olie in de koekenpan.
- Kruid de biefstuk met peper en zout. Bak de biefstuk op een hoge warmtebron aan beide zijden snel bruin. Haal de biefstuk uit de pan en hou deze warm in aluminiumfolie.
- Voeg de boter toe aan het vet in de pan. Bak hierin het sjalotje en de champignons plm. 3 minuten al omscheppend.
Blus af met de cognac of vieux. Laat heel even inkoken. Voeg de slagroom en de roze peperbessen toe en laat het geheel op hoge
warmtebron wat indikken. - Doe de biefstuk weer in de pan en laat deze in de saus - afhankelijk van hoe jij je biefstuk lust en de dikte van het stuk - nog iets gaarder worden.
- Ik heb de biefstuk aan beide zijden nog 2 minuten in de saus gedaan en die was toen rosé zoals wij het lekker vonden.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met gebakken aardappelen of mijn kleine aardappeltaartjes. Sperzieboontjes in een plakje rauwe ham, doperwtjes, worteltjes en peultjes smaken hier heerlijk bij