Recept
« Terug naar recepten
Biefstuk met Marmelade
PT60M
Biefstuk met Marmelade
Een heerlijk biefstuk met marmelade recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Biefstuk met Marmelade te bereiden
1).Meng de maizena,de peper en het zout.
2)."Bloem" het vlees in het maizena mengsel.
3).Verhit 1/3 deel van de olie en bak hierin snel op hoog vuur het vlees bruin aan alle zijden.
4).Herhaal dit nog 2 -maal om de rest van het vlees te bruinen. Zet dit dan even warm weg.
5).Doe de sesamolie in een wadjan en verhit daarin de sjalotjes,de knoflook en gember tot de uien zacht zijn geworden.
6).Voeg toe de marmelade, sinaasappelsap, Nam Prik Pao of sambal, ketjap, azijn en limoensap en bak dit al roerend op, totdat de inhoud van de wadjan lekker stroperig is geworden.
7).Om het vlees te laten bedekken met de marmelade- mix, de strips bij de marmelade in de wadjan doen en een paar minuten al roerend laten meebakken.
Serveer hierbij de witte rijst en geef er een salade bij van tomaat-komkommer (op zilt-zoetzure wijze aangemaakt) .
2)."Bloem" het vlees in het maizena mengsel.
3).Verhit 1/3 deel van de olie en bak hierin snel op hoog vuur het vlees bruin aan alle zijden.
4).Herhaal dit nog 2 -maal om de rest van het vlees te bruinen. Zet dit dan even warm weg.
5).Doe de sesamolie in een wadjan en verhit daarin de sjalotjes,de knoflook en gember tot de uien zacht zijn geworden.
6).Voeg toe de marmelade, sinaasappelsap, Nam Prik Pao of sambal, ketjap, azijn en limoensap en bak dit al roerend op, totdat de inhoud van de wadjan lekker stroperig is geworden.
7).Om het vlees te laten bedekken met de marmelade- mix, de strips bij de marmelade in de wadjan doen en een paar minuten al roerend laten meebakken.
Serveer hierbij de witte rijst en geef er een salade bij van tomaat-komkommer (op zilt-zoetzure wijze aangemaakt) .
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Dien op terwijl alles nog lekker warm is.