Recept
« Terug naar recepten
Biefstuk met peperonata
PT30M
Biefstuk met peperonata
Een heerlijk biefstuk met peperonata recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Biefstuk met peperonata te bereiden
Snijd de paprika's in vieren en verwijder de steelaanzetten, de zaadlijsten en de zaadjes. Snijd de kwarten in grote stukken. Snijd de gepelde uien in halve ringen. Snipper de knoflook.
Bereiden:
Verhit de olie in een pan waar een deksel op past en laat de paprika en de ui in de hete olie fruiten tot de ui glazig is. Laat de knoflook kort meefruiten. Blus af met de wijn of de bouillon en het citroensap of de azijn. Breng op smaak met wat zout en peper en laat met het deksel op de pan circa 10 minuten stoven. Bak intussen de biefstukken in een mengsel van olie en boter op de gebruikelijke manier tot ze de gewenste graad van gaarheid hebben. Bestrooi ze met wat zout en peper en laat ze afgedekt een paar minuten rusten. Serveer de biefstukken met de gestoofde paprika en geef er brood, rijst of aardappelpuree bij.
Bereiden:
Verhit de olie in een pan waar een deksel op past en laat de paprika en de ui in de hete olie fruiten tot de ui glazig is. Laat de knoflook kort meefruiten. Blus af met de wijn of de bouillon en het citroensap of de azijn. Breng op smaak met wat zout en peper en laat met het deksel op de pan circa 10 minuten stoven. Bak intussen de biefstukken in een mengsel van olie en boter op de gebruikelijke manier tot ze de gewenste graad van gaarheid hebben. Bestrooi ze met wat zout en peper en laat ze afgedekt een paar minuten rusten. Serveer de biefstukken met de gestoofde paprika en geef er brood, rijst of aardappelpuree bij.