Recept
« Terug naar recepten
Biefstukschotel
PT30M
Biefstukschotel
Een heerlijk biefstukschotel recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
hongarije vakantieland
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Biefstukschotel te bereiden
Snijd de biefstuk in blokjes en wrijf die in met de grill- & barbecuekruiden. Zout hebt u nu niet nodig.
Snipper het ontbijtspek en doe dat samen met de boter in de koekenpan.
Als het spek gaat kleuren, doet u de biefstuk en de paprika in de pan. Zonder dat u bij de pan vandaan loopt, bakt u het vlees op hoog vuur aan. Het is de bedoeling dat de biefstuk van binnen rood blijft. U begrijpt, het is dus minutenwerk.
Haal alles uit de pan, de boter uitgezonderd. Doe in de pan de tomatenpuree. Even aanbakken. Giet er vervolgens de sherry bij en de koffieroom. Goed de bodem schoonkrabben (dit komt de smaak ten goede) en alles aan de kook brengen.
Breng, als 't nodig is, de saus op smaak met peper en zout. Serveer ze apart.
Deze schotel is lekker met aardappelpuree en een frisse salade.
Snipper het ontbijtspek en doe dat samen met de boter in de koekenpan.
Als het spek gaat kleuren, doet u de biefstuk en de paprika in de pan. Zonder dat u bij de pan vandaan loopt, bakt u het vlees op hoog vuur aan. Het is de bedoeling dat de biefstuk van binnen rood blijft. U begrijpt, het is dus minutenwerk.
Haal alles uit de pan, de boter uitgezonderd. Doe in de pan de tomatenpuree. Even aanbakken. Giet er vervolgens de sherry bij en de koffieroom. Goed de bodem schoonkrabben (dit komt de smaak ten goede) en alles aan de kook brengen.
Breng, als 't nodig is, de saus op smaak met peper en zout. Serveer ze apart.
Deze schotel is lekker met aardappelpuree en een frisse salade.