OPDIENEN : Een ieder krijgt zijn eigen bordje uitgeserveerd
met --->paar blaadjes botersla en daarop een flinke lepel
bieten salade.
*We kunnen dit als bijgerecht serveren bij rood vlees of wild of we kunnen het geven als hoofdmaal bij de lunch met bv een hardgekookt ei + wat mayo.
*We kunnen ook andre fruitcombinaties doen
Recept
« Terug naar recepten
Bieten-Fruit Salade II
PT60M
Bieten-Fruit Salade II
Een heerlijk bieten-fruit salade ii recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 - 8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bieten-Fruit Salade II te bereiden
*Spek zachtjes uitbakken,totdat de plakjes krokant zijn geworden en dan laten uitlekken en later verkruimelen
*De geroosterde walnoten ontvliezen en grof hakken
*Maak de vinaigrette van de appelazijn,olie,PeZo,honing,
mosterd poeder,opgevangen sinaasappelsap en het vet dat achterbleef na het uitbakken van de pancetta.
*Sprenkel het citroensap over de appelblokjes om te voorkomen dat ze bruin kleuren
*Bij het schillen van de sinaasappels komt sap vrij dat we opvangen en gebruiken in de vinaigrette.De sinaasappelpartjes worden klein gemaakt.
*In een grote kom wordt alles (behalve de botersla) bij elkaar gedaan en net zo lang voorzichtig omgeroerd tot we zeker weten dat er een homogene massa is ontstaan.
*De geroosterde walnoten ontvliezen en grof hakken
*Maak de vinaigrette van de appelazijn,olie,PeZo,honing,
mosterd poeder,opgevangen sinaasappelsap en het vet dat achterbleef na het uitbakken van de pancetta.
*Sprenkel het citroensap over de appelblokjes om te voorkomen dat ze bruin kleuren
*Bij het schillen van de sinaasappels komt sap vrij dat we opvangen en gebruiken in de vinaigrette.De sinaasappelpartjes worden klein gemaakt.
*In een grote kom wordt alles (behalve de botersla) bij elkaar gedaan en net zo lang voorzichtig omgeroerd tot we zeker weten dat er een homogene massa is ontstaan.