Recept
« Terug naar recepten
Salade met blauwe bessen, kaas en noten
PT10M
Salade met blauwe bessen, kaas en noten
Blauwe bessen smaken niet alleen heerlijk in zoete gerechten. Ook in een
hartige salade met kaas en noten komen de heerlijke bessen voortreffelijk
tot hun recht.
Ik heb Emmentaler gebruikt omdat de nootachtige smaak van de kaas
perfect samengaat met pecannoten (of walnoten) maar geitenkaas of
blauwschimmelkaas zijn beiden ook een heel goed alternatief.
Voor de dressing heb ik hier mijn zelfgemaakte Blauwe-bessen-azijn
gebruikt voor de dressing maar frambozenazijn kan ook prima.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met blauwe bessen, kaas en noten te bereiden
- Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet deze opzij.
- Was de sla, droog ze goed en doe ze in een kom, was de blauwe bessen, droog ze en verdeel ze over de sla.
- Rooster de pecannoten laat ze afkoelen, snij de kaas in kleine blokjes en verdeel ze over de sla.
- Giet de dressing over de sla.
- Je kunt eventueel ook nog croutons toevoegen.