KookJij

Bietenslaatje

Een heerlijk bietenslaatje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
  2. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bietenslaatje te bereiden

1).Zet de bietjes op en kook ze gaar. Ondertussen in een kom doen de port en het sap van de citroen.
2).Doe hierbij de uien en de knoflook.
3).Rasp hierboven de appels en roer de "dressing" goed door elkaar.
4).Schil de bietjes en snijd ze in kleine blokjes en doe ze door de dressing.
5).Lepel hier dan nog door de crème fraîche en maak op smaak af met peper en zout.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Het is een basis-salade. Er kan nog van alles bij:
klein gesneden prei, augurkjes, zure uitjes, klein gesneden niet al te zoet fruit, enz.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst