Het is een basis-salade. Er kan nog van alles bij:
klein gesneden prei, augurkjes, zure uitjes, klein gesneden niet al te zoet fruit, enz.
Recept
« Terug naar recepten
Bietenslaatje
PT50M
Bietenslaatje
Een heerlijk bietenslaatje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bietenslaatje te bereiden
1).Zet de bietjes op en kook ze gaar. Ondertussen in een kom doen de port en het sap van de citroen.
2).Doe hierbij de uien en de knoflook.
3).Rasp hierboven de appels en roer de "dressing" goed door elkaar.
4).Schil de bietjes en snijd ze in kleine blokjes en doe ze door de dressing.
5).Lepel hier dan nog door de crème fraîche en maak op smaak af met peper en zout.
2).Doe hierbij de uien en de knoflook.
3).Rasp hierboven de appels en roer de "dressing" goed door elkaar.
4).Schil de bietjes en snijd ze in kleine blokjes en doe ze door de dressing.
5).Lepel hier dan nog door de crème fraîche en maak op smaak af met peper en zout.