KookJij

Birria Taco's met de Birria Bomb

Maak authentieke Birria Taco’s snel en eenvoudig met de Birria Bomb! Deze bom van smaak bevat Ancho, Guajillo en Árbol pepers, perfect voor een traditionele Birria-ervaring zonder gedoe.
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron: Spicebombs
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Birria Taco's met de Birria Bomb te bereiden

  1. Snijd het vlees in kleinere stukken, zodat het sneller gaar is en de juiste structuur bereikt. Kruid het vlees royaal met peper en zout.
  2. Verhit een stoofpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olie toe. Bak het vlees in porties aan beide kanten goudbruin (doe dit in batches zodat al het vlees een mooie kleur krijgt).
  3. Voeg het water en de Birria Bomb toe aan de pan en breng aan de kook.Zorg dat het kookt en verlaag vervolgens het vuur, en laat het geheel ongeveer 3 uur zachtjes sudderen (met de deksel op de pan), of totdat het vlees volledig mals is en uit elkaar valt. Er ontstaat als het goed is een mooie vetlaag op de bouillon, deze vetlaag kun je voorzichtig afschuimen en apart bewaren in een schaaltje.
  4. Wanneer het vlees de juiste structuur heeft bereikt haal je het uit de pan, en trek je het vlees vervolgens met twee vorken uit elkaar tot het volledig gepluisd is. Bewaar de bouillon (consommé), want deze heb je nodig voor het dippen van de taco’s.
  5. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Dip de tortilla’s in het geschepte vet of de consommé en leg ze in de pan. Voeg geraspte mozzarella en het gepluisde vlees toe aan één helft van de tortilla, en vouw deze vervolgens dicht. Bak de taco’s aan beide kanten tot ze goudbruin en krokant zijn.
  6. Serveer de Birria taco’s met een apart schaaltje consommé, en garneer met rode ui, koriander en eventueel een partje limoen voor extra frisheid.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Floris R

Floris R zegt:
Heerlijk!