KookJij

Mexicaanse wortelsoep met zoete aardappel

Voor de Mexico kenners misschien niet typisch Mexicaans maar de door ingrediënten die ik heb gebruikt heeft deze soep zeker wel Mexicaanse trekjes gekregen. Het is in ieder geval een heerlijk verwarmend soepje dat echt lekker is voor de koude dagen hier in Nederland. Natuurlijk niet alleen voor in de winter want ik Mexico eten ze zulk soort soepen ook met >30 graden C.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mexicaanse wortelsoep met zoete aardappel te bereiden

  1. Wortels en aardappel schillen en in blokjes snijden, knoflook en ui pellen en fijn snijden, jalapeno fijn hakken, gember schillen en raspen of hakken, limoen uitpersen.
  2. Verwarm een beetje olie en fruit hierin de ui, knoflook, jalapeno en gember.
  3. Voeg de aardappel en de wortel toe en bak dit samen nog 10 minuutjes.
  4. Voeg de bouillon, tabasco en limoensap toe en laat het nog 30 minuten pruttelen. (of langer indien nodig).
  5. Als de groenten goed gaar zijn pureer je het geheel met een staafmixer en voeg je de creme fraiche toe.  
  6. Schep de soep in kommen en garneer met wat koriander en tortillachips. Je kunt de koriander ook gewoon fijnsnijden en aan de soep toevoegen.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Als de soep te dik is kun je ze een beetje verdunnen door wat extra bouillon toe te voegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Petra Wiggers

Petra Wiggers zegt:
Ik zet deze soep favoriet Wilmie. Ik ga volgende week voor een nicht met haar kinderen Mexicaans eten maken en dit lijkt me een lekkere soep. Weer eens iets anders. Bedankt en groetjes, Petra