Recept
« Terug naar recepten
Bisschopswijn
PT65M
Bisschopswijn
Een heerlijk bisschopswijn recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bisschopswijn te bereiden
Bisschopswijn is bijzonder aangenaam op een koude winterdag.
Steek de kruidnagels in de gewassen sinaasappel. Doe de wijn, water, suiker, kaneel, foelie en de sinaasappel in een goed sluitende pan. Zet het op een kleine pit en houd het warm. Laat niet koken. Laat minimaal 1 uur trekken met het deksel op de pan. Haal de kruiden en de sinaasappel eruit en breng eventueel extra op smaak met suiker. Serveer warm.
Steek de kruidnagels in de gewassen sinaasappel. Doe de wijn, water, suiker, kaneel, foelie en de sinaasappel in een goed sluitende pan. Zet het op een kleine pit en houd het warm. Laat niet koken. Laat minimaal 1 uur trekken met het deksel op de pan. Haal de kruiden en de sinaasappel eruit en breng eventueel extra op smaak met suiker. Serveer warm.
Jantina zegt: