KookJij

Bistecca Fiorentina

Bistecca Fiorentina = dikke T-bone steak = porterhouse steak.De porterhouse steak is achterste (dus grootste) T-bone steak van de dunne lende.Wat ook wel eens wordt gedaan is het vlees marineren in 250 cc rode balsamico azijn + 125 cc olijfolie + 2 takjes rozemarijn in een vacuum getrokken plastic zak gedurende 12 uur
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse kennis van de familie.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bistecca Fiorentina te bereiden

*OF : T - bone steak op grill leggen;5 min.ene kant en 5 min.andere kant en daarna 10 min.laten rusten onder alu-folie
*OF : T - bone steak in het midden van de oven leggen gedurende 10 minuten en daarna 10 minuten laten rusten onder alu-folie
*Ondertussen 2 eetlepels olie verwarmd en daarin de knoflook uitgeknepen en op een voorverwarmd bord gedaan
*Na 10 minuten rust het vlees op het geoliede bord leggen en van zout en veel zwarte peper uit de molen voorzien

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Serveren (dat is de klassieke wijze) met eekhoorntjesbrood ( = porcini op z,n Italiaans) en gemengde salade..De "hoed" wordt dan met olijf olie gestoofd en de salade alleen met goede olie en azijn.
*Oorspronkelijk moest de T - bone steak komen van de streek ten zuiden van Florence uit de Valdichiana die loopt van even boven Arezzo tot Chiusi.Het is het grote porceleinwitte Chianina rund dat tegenwoordig ook in Zuid Limburg wordt gehouden (Slager Lebouille in Valkenburg)
Uiteraard drinken we hierbij een goed glas rode wijn

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst