Recept
« Terug naar recepten
Mijn eigen Irisch Stew
PT220M
Mijn eigen Irisch Stew
Een heerlijk mijn eigen irisch stew recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
220 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Ierland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mijn eigen Irisch Stew te bereiden
Voorbereiding:
Snijd de riblap in kleine blokjes.
Snipper de ui niet te klein.
Pel de knoflook en snijd deze in dunne schijfjes.
Champignons in vieren snijden.
Schil de winterwortel en halveer in de lengte en dan in dunne plakjes.
Tomaten ontvellen en in stukjes snijden.
Later het bladerdeeg op maat maken van de eenpersoonspannetjes, ½ cm.groter snijden.
Oven voorverwarmen op 180˚C.
Bereiding:
Verhit de olie met de boter in een pan met dikke bodem.
Doe de blokjes vlees in de pan en bak deze bruin, doe er de ui en knoflook bij fruit deze mee.
Als dit lekker gefruit is doe er de wortel en champignons bij en fruit deze ook weer mee.
Daarna de tomaatblokjes erbij doen en even doorroeren.
Blus het af met het bier laat het zo'n 3 uur zachtjes garen op een klein pitje.
Doe het over in 2 kleine eenpersoonspannetjes, maak de rand van de pannetjes nat met water en dek af met het op maat gemaakt bladerdeeg.
Maak met een scherp mes een insnede in het deeg voor een krokante korst.
Besmeer het deeg met het losgeklopt ei.
In de voorverwarmde oven zetten en nog zo'n 30-40 min. laten bakken tot het deeg gaar is.
Snijd de riblap in kleine blokjes.
Snipper de ui niet te klein.
Pel de knoflook en snijd deze in dunne schijfjes.
Champignons in vieren snijden.
Schil de winterwortel en halveer in de lengte en dan in dunne plakjes.
Tomaten ontvellen en in stukjes snijden.
Later het bladerdeeg op maat maken van de eenpersoonspannetjes, ½ cm.groter snijden.
Oven voorverwarmen op 180˚C.
Bereiding:
Verhit de olie met de boter in een pan met dikke bodem.
Doe de blokjes vlees in de pan en bak deze bruin, doe er de ui en knoflook bij fruit deze mee.
Als dit lekker gefruit is doe er de wortel en champignons bij en fruit deze ook weer mee.
Daarna de tomaatblokjes erbij doen en even doorroeren.
Blus het af met het bier laat het zo'n 3 uur zachtjes garen op een klein pitje.
Doe het over in 2 kleine eenpersoonspannetjes, maak de rand van de pannetjes nat met water en dek af met het op maat gemaakt bladerdeeg.
Maak met een scherp mes een insnede in het deeg voor een krokante korst.
Besmeer het deeg met het losgeklopt ei.
In de voorverwarmde oven zetten en nog zo'n 30-40 min. laten bakken tot het deeg gaar is.
Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)
Het heeft een lange bereiding nodig maar het is de moeite waard.
fia zegt: