Recept
« Terug naar recepten
Bitterballen met friese nagelkaas
PT45M
Bitterballen met friese nagelkaas
Een heerlijk bitterballen met friese nagelkaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
25 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
16
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bitterballen met friese nagelkaas te bereiden
Korstjes van nagelkaas snijden en kaas raspen. In steelpan boter smelten en bloem erdoor roeren. Scheutje voor scheutje 3 dl water erdoor roeren. Bouillontablet erboven verkruimelen en blijven roeren tot dikke saus ontstaat. Geraspte kazen erdoor mengen en al roerend op middelhoog vuur laten smelten. Op smaak brengen met peper. Saus overdoen in diep bord, laten afkoelen en in koelkast in minstens 2 uur laten opstijven. In diep bord eieren loskloppen. Op plat bord paneermeel strooien. Kaasmengsel tot ca. 25 bitterballen vormen. Losjes door paneermeel rollen. Bitterballen vervolgens door geklopt eimengsel halen en nogmaals goed door paneermeel wentelen. Bitterballen in ca. 1 uur in koelkast laten opstijven.
Bereiden
In frituurpan frituurvet verhitten tot 180 ºC. Bitterballen in porties in 3 à 4 minuten knapperig bruin frituren. In vergiet op keukenpapier laten uitlekken. Serveren met mosterd
Bereiden
In frituurpan frituurvet verhitten tot 180 ºC. Bitterballen in porties in 3 à 4 minuten knapperig bruin frituren. In vergiet op keukenpapier laten uitlekken. Serveren met mosterd
pefero zegt: