Recept
« Terug naar recepten
Bitterballen van garnalen
PT60M
Bitterballen van garnalen
Een heerlijk bitterballen van garnalen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bitterballen van garnalen te bereiden
Pel de garnalen. Zet de koppen en karkassen op in melk en breng tot tegen de kook aan. Laat 20 minuten trekken en giet alles door een zeef.
Maak een klassieke roux met boter, bloem en de afgekoelde melk. Roer tot een gladde velouté en laat 2 à 3 minuten doorkoken tot de bloemsmaak weg is. Meng de garnalen, de eierdooier, een scheutje room en het citroensap door.
Vet een bakplaat of lage schaal in met arachideolie en stort hierop de velouté. Dek af met plasticfolie en laat een nacht in de koelkast opstijven.
Verdeel de massa in zestien gelijke delen en draai er balletjes van. Haal ze eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en dan door het paneermeel.
Bak ze vlak voor het serveren in de frituur van 160°C tot ze goudbruin zijn. Serveer eventueel op lange prikkers.
Maak een klassieke roux met boter, bloem en de afgekoelde melk. Roer tot een gladde velouté en laat 2 à 3 minuten doorkoken tot de bloemsmaak weg is. Meng de garnalen, de eierdooier, een scheutje room en het citroensap door.
Vet een bakplaat of lage schaal in met arachideolie en stort hierop de velouté. Dek af met plasticfolie en laat een nacht in de koelkast opstijven.
Verdeel de massa in zestien gelijke delen en draai er balletjes van. Haal ze eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en dan door het paneermeel.
Bak ze vlak voor het serveren in de frituur van 160°C tot ze goudbruin zijn. Serveer eventueel op lange prikkers.