KookJij

Bitterballen van garnalen

Een heerlijk bitterballen van garnalen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bitterballen van garnalen te bereiden

Pel de garnalen. Zet de koppen en karkassen op in melk en breng tot tegen de kook aan. Laat 20 minuten trekken en giet alles door een zeef.
Maak een klassieke roux met boter, bloem en de afgekoelde melk. Roer tot een gladde velouté en laat 2 à 3 minuten doorkoken tot de bloemsmaak weg is. Meng de garnalen, de eierdooier, een scheutje room en het citroensap door.
Vet een bakplaat of lage schaal in met arachideolie en stort hierop de velouté. Dek af met plasticfolie en laat een nacht in de koelkast opstijven.
Verdeel de massa in zestien gelijke delen en draai er balletjes van. Haal ze eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en dan door het paneermeel.
Bak ze vlak voor het serveren in de frituur van 160°C tot ze goudbruin zijn. Serveer eventueel op lange prikkers.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst