KookJij

Bitterkoekjes abrikozen tulband

Een heerlijk bitterkoekjes abrikozen tulband recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 15 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: banketbakker opa-henny
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bitterkoekjes abrikozen tulband te bereiden

Vet een tulbandvorm in en bestrooi deze met bloem.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Snijd de abrikozen in vieren.
Week de abrikozen 10 minuten in 100 ml sinaasappelsap.
Snijd de bitterkoekjes in vieren.
Laat de roomboter zacht worden.
Klop de boter met de suiker tot een romige bijna witte massa.
Klop de eieren er een voor een geheel in weg.
Klop deze nog ruim 5 min luchtig.
Roer de bloem door de botermassa.
Roer de geweekte abrikozen en bitterkoekjes doe het beslag.
Schep het in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de tulband in 1 uur gaar.
Laat 10 minuten in de vorm afkoelen.
Stort de cake op een rooster en laat afkoelen tot lauw.
Roer in een kom de poedersuiker en 2 eetlepels sinaasappelsap tot een glazuur.
Bestrijk de tulband hiermee.
Laat hem verder afkoelen.

Mijn kookverhaal (Henny Lansink)

2 of 2,5 liter tulbandvorm gebruiken.
Deze is ook in een groot cakeblik te maken.
Neem liefst vers geperst sinaasappelsap, dat geeft toch meer smaak.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Vrijdag wordt die tulband hier gemaakt, want Zaterdag komen we met tien man bij elkaar en dan wordt er gestemd, wat de algemene opinie ervan is. Ik denk, dat ik een paar druppeltjes donkere rum of cognac op die bitterkoekjes sprenkel. Dat verhoogt voor mij het genot van bitterkoekjes atijd, ook in griesmeelpudding met bitterkoekjes is dat zo lekker.