KookJij

Bitterkoekjesbavarois

Een heerlijk bitterkoekjesbavarois recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Joke Zuijdwijk
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bitterkoekjesbavarois te bereiden

De helft van de melk met de vanille en suiker verwarmen tot ca.60 graden C. Van het vuur halen en de geweekte gelatine hierin oplossen. Het geheel zeven en mengen met de rest van de koude melk. Het geheel af laten koelen.
Intussen de slagroom kloppen tot een halfvloeibare massa.
Wanner de melk koud is en het product steviger is geworden, dit vermengen met de slagroom en fijngehakte bitterkoekjes. Het geheel overgieten in een vorm en in de koelkast laten opstijven.
Voor het serveren uit de vorm halen en garneren met de slagroom, bitterkoekjes en wat je nog meer lekker vind.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

joop

joop zegt:
Ik hoop dat je een grapje maakt met 10 gelatine blaadjes?????