Recept
« Terug naar recepten
Bitterkoekjesbavarois
PT45M
Bitterkoekjesbavarois
Een heerlijk bitterkoekjesbavarois recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Joke Zuijdwijk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bitterkoekjesbavarois te bereiden
De helft van de melk met de vanille en suiker verwarmen tot ca.60 graden C. Van het vuur halen en de geweekte gelatine hierin oplossen. Het geheel zeven en mengen met de rest van de koude melk. Het geheel af laten koelen.
Intussen de slagroom kloppen tot een halfvloeibare massa.
Wanner de melk koud is en het product steviger is geworden, dit vermengen met de slagroom en fijngehakte bitterkoekjes. Het geheel overgieten in een vorm en in de koelkast laten opstijven.
Voor het serveren uit de vorm halen en garneren met de slagroom, bitterkoekjes en wat je nog meer lekker vind.
Intussen de slagroom kloppen tot een halfvloeibare massa.
Wanner de melk koud is en het product steviger is geworden, dit vermengen met de slagroom en fijngehakte bitterkoekjes. Het geheel overgieten in een vorm en in de koelkast laten opstijven.
Voor het serveren uit de vorm halen en garneren met de slagroom, bitterkoekjes en wat je nog meer lekker vind.
joop zegt: