Recept
« Terug naar recepten
Bitterkoekjesijs met peer en chocosaus
PT90M
Bitterkoekjesijs met peer en chocosaus
Een heerlijk bitterkoekjesijs met peer en chocosaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Danny Hoogeveen
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bitterkoekjesijs met peer en chocosaus te bereiden
Snijd de bitterkoekjes in kleine stukjes.
Pers de 1/2 sinaasappel uit.
Laat de bitterkoekjes 15 minuten weken in het sap.
Schep de bitterkoekjes met het sap en kaneel door het roomijs. Schep het mengsel in een lege ijsdoos en strijk het glad. Laat het minstens 1 uur opstijven in de vriezer.
Snijd per persoon twee perenhelften door de midden. Snijd plakken bitterkoekjesijs (omdat de lucht eruit is geroerd, kun je het ijs niet meer scheppen) en leg op ieder bord een plak. Leg tegen of over beide zijden van de plak twee stukken peer.
Giet zigzaggend de chocoladesaus over de plak, zodat er een streepjespatroon ontstaat.
Pers de 1/2 sinaasappel uit.
Laat de bitterkoekjes 15 minuten weken in het sap.
Schep de bitterkoekjes met het sap en kaneel door het roomijs. Schep het mengsel in een lege ijsdoos en strijk het glad. Laat het minstens 1 uur opstijven in de vriezer.
Snijd per persoon twee perenhelften door de midden. Snijd plakken bitterkoekjesijs (omdat de lucht eruit is geroerd, kun je het ijs niet meer scheppen) en leg op ieder bord een plak. Leg tegen of over beide zijden van de plak twee stukken peer.
Giet zigzaggend de chocoladesaus over de plak, zodat er een streepjespatroon ontstaat.
DannyH25 zegt: