Recept
« Terug naar recepten
Bitterkoekjestrifle
PT30M
Bitterkoekjestrifle
Een heerlijk bitterkoekjestrifle recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
domy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bitterkoekjestrifle te bereiden
Vang het sap van de perziken op.
Snijd 8 bitterkoekjes in vieren en besprenkel ze met amandellikeur en het perzikensap.
Verdeel de koekjes over 4 glazen.
Pureer de perziken en verdeel de helft van de puree over de koekjes.
Schep de bitterkoekjespudding op de perzikpuree.
Breek de chocolade en laat deze met 50ml slagroom zacht smelten.
Klop 50ml slagroom hard en schep er de chocolade door.
Verdeel de chocolade over de glazen en schenk er de rest van de perzikpuree over.
Zet ca. 2 uur in de koelkast.
Snijd 8 bitterkoekjes in vieren en besprenkel ze met amandellikeur en het perzikensap.
Verdeel de koekjes over 4 glazen.
Pureer de perziken en verdeel de helft van de puree over de koekjes.
Schep de bitterkoekjespudding op de perzikpuree.
Breek de chocolade en laat deze met 50ml slagroom zacht smelten.
Klop 50ml slagroom hard en schep er de chocolade door.
Verdeel de chocolade over de glazen en schenk er de rest van de perzikpuree over.
Zet ca. 2 uur in de koelkast.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lotte1 zegt:
sinti zegt: