KookJij

Bitterkoekjestrifle

Een heerlijk bitterkoekjestrifle recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: domy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bitterkoekjestrifle te bereiden

Vang het sap van de perziken op.
Snijd 8 bitterkoekjes in vieren en besprenkel ze met amandellikeur en het perzikensap.
Verdeel de koekjes over 4 glazen.
Pureer de perziken en verdeel de helft van de puree over de koekjes.
Schep de bitterkoekjespudding op de perzikpuree.
Breek de chocolade en laat deze met 50ml slagroom zacht smelten.
Klop 50ml slagroom hard en schep er de chocolade door.
Verdeel de chocolade over de glazen en schenk er de rest van de perzikpuree over.
Zet ca. 2 uur in de koelkast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sinti

sinti zegt:
Je moet de slagroom/chocolade als laatst op de perzikpuree doen.
Henny

Henny zegt:
Gebruik je kant en klare bitterkoekjespudding of kook je die??
lotte1

lotte1 zegt:
Een heerlijk recept. Wel het laatste gedeelte van de perzikpuree na 2 uur erop doen, anders zakt deze meteen in de slagroom/chocolade laag.