Klik op foto om te vergroten.
Recept
« Terug naar recepten
Bladerdeeg gebakje gevuld op een groentenbedje
PT30M
Bladerdeeg gebakje gevuld op een groentenbedje
Een heerlijk bladerdeeg gebakje gevuld op een groentenbedje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bladerdeeg gebakje gevuld op een groentenbedje te bereiden
Porei zeer fijn snijden.
Wortel zeer fijn snijden.
Scampi's pellen maar laat de staart eraan.
Stoof deze even kort aan in een beetje boter, laat afkoelen.
Smeer het bladerdeeg in met het eigeel verdeel de groenten erover samen met een deel van de garnalen en het tomaatje, een beetje kruiden erover verdelen.
Vouw toe en maak een inkeping en steek de scampi er gedeeltelijk in. Besmeer opnieuw met eigeel en druk de randen met een vork goed dicht.
Bak deze in een voorverwarmde oven op 200 gr +/- 20 min.
Serveer zeer warm op een bedje van de groenten.
Wortel zeer fijn snijden.
Scampi's pellen maar laat de staart eraan.
Stoof deze even kort aan in een beetje boter, laat afkoelen.
Smeer het bladerdeeg in met het eigeel verdeel de groenten erover samen met een deel van de garnalen en het tomaatje, een beetje kruiden erover verdelen.
Vouw toe en maak een inkeping en steek de scampi er gedeeltelijk in. Besmeer opnieuw met eigeel en druk de randen met een vork goed dicht.
Bak deze in een voorverwarmde oven op 200 gr +/- 20 min.
Serveer zeer warm op een bedje van de groenten.
derbyke zegt: