Recept
« Terug naar recepten
Bladerdeeg-taartje met chevre
PT35M
Bladerdeeg-taartje met chevre
Een heerlijk bladerdeeg-taartje met chevre recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
elle.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bladerdeeg-taartje met chevre te bereiden
Verwarm de oven voor op 180ËšC, laat de plakjes bladerdeeg half ontdooien, bekleed de bakplaat met bakpapier, leg de plakjes bladerdeeg erop en prik er met een vork gaatjes in. Leg op elk plakje bladerdeeg 2 schijfjes geitenkaas, bestrooi met tijmblaadjes, zout en peper en besprenkel met olijfolie. Laat 20 tot 25 min in de oven bakken. Was intussen de bosbessen, kook ze op hoog vuur gedurende 5 min met 3 el water en de suiker. Haal de bladerplakjes na 15 min uit de oven, verdeel de bosbessen erover en laat verder gaar worden. Serveer direct.
Variatie
Vervang de bosbessen door gehalveerde tomaten: voeg die toe direct bij aanvang van de bakperiode.
Variatie
Vervang de bosbessen door gehalveerde tomaten: voeg die toe direct bij aanvang van de bakperiode.