KookJij

Bladerdeeghapjes met paprika, rucola en mozarella

Een heerlijk bladerdeeghapjes met paprika, rucola en mozarella recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: makkelijke groenten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bladerdeeghapjes met paprika, rucola en mozarella te bereiden

Verwarm de oven voor op 150°C. Was en droog de rucola.
De loempiavellen worden van elkaar gescheiden door blaadjes papier zodat ze niet aan elkaar blijven plakken. Haal er voorzichtig twee vellen af, want ze zijn kwetsbaar. Snij elk vel in 4 driehoekjes en leg deze op de blaadjes papier die ertussen zaten. Strijk met een kwastje of keukenpapier een eetlepel olijfolie over de vellen. Doe 4 driehoekjes ongeveer 3 minuten in de oven tot ze goudgeel kleuren. Doe dit ook met de andere 4 driehoekjes.
Verhit twee eetlepels olijfolie in een braadpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de stukjes paprika of de wokmix met paprika, de knoflook en wat peper toe en bak dit ongeveer 8 minuten, tot de paprika of de wokmix goed zacht is. Haal de groente uit de pan en laat het afkoelen. Snijd de mozzarella in kleine blokjes, net zo groot als de stukjes groente. Meng de afgekoelde paprika of wokmix met de mozzarella.
Leg voor het serveren een driehoekje op elk bord. Bedek deze met een kwart van de rucola en een kwart van het groente-mozzarellamengsel. Leg er vervolgens de 4 overgebleven driehoekjes bovenop.
Garneer de hapjes met de blaadjes basilicum.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst