Heb ik op tv gezien, in een kookprogramma.
Het kan op verschille de manieren worden gecombineerd in een voorgerecht of nagerecht
De peertjes kunnen namelijk ook zo gegeten worden.
Recept
« Terug naar recepten
Blanke stoofperen
PT65M
Blanke stoofperen
Een heerlijk blanke stoofperen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Cornelia v Diemen
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kook programma
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Blanke stoofperen te bereiden
Schil de peren, halveer ze en snij nogmaals in 3 stukjes.
Doe ze in de pan met het sinaasappelsap, de zoete witte wijn en de suiker .
Snijd het vanille stokje in de lengte door en schraap het merg er uit, en voeg toe.
De peertjes moeten net onderstaan in het vocht, is het toch te weinig voeg dan verhoudingsgewijs sinaasappelsap en witte wijn toe. Breng aan de kook en laat zo'n 50 min zachtjes koken tot ze zacht zijn, misschien heeft het iets langer nodig, goed opletten.
Doe ze in de pan met het sinaasappelsap, de zoete witte wijn en de suiker .
Snijd het vanille stokje in de lengte door en schraap het merg er uit, en voeg toe.
De peertjes moeten net onderstaan in het vocht, is het toch te weinig voeg dan verhoudingsgewijs sinaasappelsap en witte wijn toe. Breng aan de kook en laat zo'n 50 min zachtjes koken tot ze zacht zijn, misschien heeft het iets langer nodig, goed opletten.