Recept
« Terug naar recepten
Blauwe bessen chutney
PT90M
Blauwe bessen chutney
Een paar weken geleden, toen ik met een paar collega's zat te lunchen op
het terrasje van een blauwe bessenteler hier in de regio, maakte ik kennis
met een overheerlijke blauwe bessenchutney.
Ik was meteen verkocht maar in het winkeltje waar ze allerlei producten
rondom de blauwe bes verkopen hadden ze deze chutney helaas niet. Die
was door de vrouw des huizes speciaal gemaakt voor de lunchplank die ze
daar serveren.
Het geluk was aan mijn kant toen ik bij navraag het recept kreeg. Ik
heb het recept naar eigen inzicht een beetje veranderd en ik mag mijn
versie hier neerzetten.
TIP: Ik heb in dit recept mijn zelfgemaakte Blauwe-bessen-azijn gebruikt.
(Eventueel ook te vervangen door frambozenazijn of rode wijnazijn.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Brood - Beleg
- > Hapjes - Koud
- > Ontbijt & Lunch - Koud
- > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Puck van Handjegezond
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Blauwe bessen chutney te bereiden
- Verhit de olie in een pan, snijd de uien in halve ringen en fruit deze in de olie.
- Voeg de wijn, honing en azijn toe en verwarm dit totdat het begint te koken.
- Voeg de bessen toe en laat dit geheel zachtjes koken (ongeveer 1 uur).
- Roer regelmatig goed door om aanbranden te voorkomen. Het geheel dikt hierdoor mooi in.
- Maak (kleine) potjes goed schoon in heet water met soda of in de vaatwasser en doe de hete chutney hier in. Zet de potjes ongeveer 10 minuutjes op de kop en draai ze daarna om. Let op dat het deksel 'klikt' anders zijn ze niet goed vacuüm. Bewaar ze op een koele en donkere plaats.