Recept
« Terug naar recepten
Bleekselderij op Portugese wijze
PT45M
Bleekselderij op Portugese wijze
Een heerlijk bleekselderij op portugese wijze recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bleekselderij op Portugese wijze te bereiden
Snijd de bleekselderij in stukjes van ongeveer 10 cm. Kook deze in 10 min. in water met zout. Afgieten en koud laten worden. De boter smelten en de gehakte ui glazig fruiten, samen met de in plakjes gesneden wortel. Voeg de stukjes tomaat toe en stuif de bloem er overheen. Doe de bouillon erbij. Als er een glad sausje is ontstaan, de bleekselderij toevoegen. Laat alles een 1/2 uurtje zachtjes stoven.
Peter van Santen zegt: