Recept
« Terug naar recepten
Bloederige pompoensoep met krokante spookhoofdjes
PT50M
Bloederige pompoensoep met krokante spookhoofdjes
Een heerlijk bloederige pompoensoep met krokante spookhoofdjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
23
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloederige pompoensoep met krokante spookhoofdjes te bereiden
Snijd een kapje van 2-3 cm. van de pompoen en hol met een lepel de vrucht tot 2 centimeter onder de rand uit. Verwijder de pitten en draden en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook. Bak 500 gram pompoenblokjes op matig hoog vuur 5 minuten mee ( vries de resterende pompoenblokjes in voor later gebruik). Voeg 1 liter warm water en de bouillontabletten toe. Breng de soep aan de kook en laat het in 15 minuten gaar worden. Pureer de soep met de staafmixer en breng pittig op smaak met zout en cayennepeper. Rooster het brood in 2-3 minuten goudbruin. Snijd het brood in een eng figuurtje. Schep de soep in 4 soepkommen. Serveer het geroosterde griezelbrood bij de soep.
Nabereiden:
Voor een bloederig effect: Schenk tomatensap in een straaltje in de soep, maar roer niet.
Nabereiden:
Voor een bloederig effect: Schenk tomatensap in een straaltje in de soep, maar roer niet.
feyenoordmama zegt:
ook is er een groene variant.
de gele zijn meestal sierpompoenen.
als hij groter is dan een polobal is hij eetbaar!