KookJij

Italiaanse pompoensoep

Pompoen is eigenlijk meer een herfstgroente, maar door een aantal zonnige Italiaanse ingrediënten toe te voegen kun je het ook een echt zomergevoel geven. Ik heb zomaar wat ingrediënten gecombineerd en het resultaat was heerlijk en voor herhaling vatbaar.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaanse pompoensoep te bereiden

  1. Schrob de pompoen goed schoon, snij doormidden en haal de pitten en draden eruit. (je hoeft de pompoen niet te schillen) en snij de pompoen in blokjes.
  2. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes.
  3. Schil de ui en hak deze fijn.
  4. Ontvel de tomaten (door ze even in kokend water te leggen) en snij ze in blokjes. 
  5. Fruit de pompoen in de olijfolie. Als het zacht begint te worden voeg je eerst de ui en daarna de aardappel toe. De helft van de bouillon erbij doen en goed laten garen.
  6. Voeg dan de gehakte tomaten en de pesto toe.
  7. Als alles goed gaar is het geheel pureren met een staafmixer. Voeg daarna de rest van de bouillon en de Italiaanse kruiden toe. Als laatste de geraspte kaas. (hoeveelheid en soort is afhankelijk van je eigen smaak)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst