Recept
« Terug naar recepten
Bloemkool couscous
PT45M
Bloemkool couscous
Ik nam na mijn bezoekje aan de boerderij onder andere pompoen, sjalotjes en bloemkool mee naar huis. Daar moest ik natuurlijk iets lekkers mee maken. Deze bloemkoolcouscous is naast dat het gewoon heel lekker is, ideaal als je (een avondje) veganistisch wil eten. Lekker veel groenten en met de combinatie van dadels en kaneel geef je het gerecht echt een Marokkaans tintje.
Recept van:
Anne-Marij de Koning
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Mediterrane
Bron:
De Keuken van de Koning
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkool couscous te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de pompoen in kleine blokjes en laat de schil erop zitten. Zet ze 30 minuten in de oven.
- Snijd de bloemkool in roosjes en verhit een scheut olijfolie in een grillpan. Bak hierin het komijnzaad tot het begint te knetteren en voeg dan de bloemkool toe.
- Hak ondertussen de amandelen grof en voeg deze toe aan de bloemkool wanneer de roosjes bruin beginnen te worden. Bak een paar minuten mee.
- Doe daarna alles in een keukenmachine en vermaal tot korrels ter grote van couscous.
- Hak de sjalotjes, gember, rode peper en knoflook fijn. Verhit wat olie in een pan en rooster hierin eerst het korianderzaad en kaneelstokje tot deze beginnen te geuren. Doe dan de sjalotjes, gember, knoflook en rode peper erbij en fruit dit tot de uitjes glazig zijn.
- Snijd de aubergine in hele dunne plakjes en bak deze ongeveer vijf minuten mee met de sjalotjes.
- Snijd de tomaten in blokjes en doe deze erbij en laat het geheel een paar minuten stoven (voeg eventueel nog een scheutje water toe).
- Snijd ondertussen de wortel in dunne reepjes en voeg deze samen met de kikkererwten, paprikapoeder en het gemalen komijnzaad toe.
- Halveer de cherrytomaatjes en snijd de dadels in stukken.Voeg deze samen met de bloemkoolcouscous toe aan de overige groenten en roer alles goed door.
- Hak de munt en koriander grof en hussel deze erdoor. Serveer de couscous in een grote schaal.
- Kijk voor meer foto's en recepten op www.dekeukenvandekoning.nl
Mijn kookverhaal (Anne-Marij de Koning)
Ik ging op bezoek bij biodynamische boerderij de Zonneboog in Lelystad. Superleuk om rond te lopen; kippen, koeien, hectares vol met spelt, bloemkool en andere groenten. Voor nu kan ik er alleen maar van dromen ooit zoiets (iets kleiners mag ook) in mijn bezit te hebben. Een lap grond waar ik groente verbouw en een ander stuk waar koeien, kippen, varkens en schappen gezellig door elkaar lopen. Ik nam na mijn bezoekje aan de boerderij onder andere pompoen, sjalotjes en bloemkool mee naar huis. Daar moest ik natuurlijk iets lekkers mee maken. Deze bloemkoolcouscous is naast dat het gewoon heel lekker is, ideaal als je (een avondje) veganistisch wil eten. Lekker veel groenten en met de combinatie van dadels en kaneel geef je het gerecht echt een Marokkaans tintje.
Willy Mentink zegt:
Zeker voor herhaling vatbaar!