KookJij

Bloemkool-erwtensoep

Een heerlijk bloemkool-erwtensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkool-erwtensoep te bereiden

Succestip:
Voeg op het laatst roerei of plakjes gekookt ei aan de soep toe.
Verwarm de olie en boter in een ruime soeppan. Voeg de wortel, knolselderij, ui, knoflook er aan toe en bak alles onder voortdurend roeren licht aan.

Blus de groenten af met water en voeg het bouillonblokje er aan toe. Breng het aan de kook en voeg 2/3 van de doperwten, de helft van de bloemkool en de kruiden er aan toe. Laat dit ca. 15 minuten zachtjes koken.

Nu in de mixerblender goed fijn pureren en door een zeef in een andere pan gieten. De overige doperwten en bloemkoolroosjes er aan toevoegen en nog 5 minuten zachtjes laten koken. Indien nodig op smaak brengen met versgemalen peper en wat zout.

Serveer met geroosterd meergranen brood en gezouten boter.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

annserruys

annserruys zegt:
Ik heb de soep nu wel niet gezeefd. Ik vond het jammer van die vitamientjes en het was een lekkere dikke soep die je honger snel mindert.
De moeite waard