Recept
« Terug naar recepten
Bloemkool-erwtensoep
PT45M
Bloemkool-erwtensoep
Een heerlijk bloemkool-erwtensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkool-erwtensoep te bereiden
Succestip:
Voeg op het laatst roerei of plakjes gekookt ei aan de soep toe.
Verwarm de olie en boter in een ruime soeppan. Voeg de wortel, knolselderij, ui, knoflook er aan toe en bak alles onder voortdurend roeren licht aan.
Blus de groenten af met water en voeg het bouillonblokje er aan toe. Breng het aan de kook en voeg 2/3 van de doperwten, de helft van de bloemkool en de kruiden er aan toe. Laat dit ca. 15 minuten zachtjes koken.
Nu in de mixerblender goed fijn pureren en door een zeef in een andere pan gieten. De overige doperwten en bloemkoolroosjes er aan toevoegen en nog 5 minuten zachtjes laten koken. Indien nodig op smaak brengen met versgemalen peper en wat zout.
Serveer met geroosterd meergranen brood en gezouten boter.
Voeg op het laatst roerei of plakjes gekookt ei aan de soep toe.
Verwarm de olie en boter in een ruime soeppan. Voeg de wortel, knolselderij, ui, knoflook er aan toe en bak alles onder voortdurend roeren licht aan.
Blus de groenten af met water en voeg het bouillonblokje er aan toe. Breng het aan de kook en voeg 2/3 van de doperwten, de helft van de bloemkool en de kruiden er aan toe. Laat dit ca. 15 minuten zachtjes koken.
Nu in de mixerblender goed fijn pureren en door een zeef in een andere pan gieten. De overige doperwten en bloemkoolroosjes er aan toevoegen en nog 5 minuten zachtjes laten koken. Indien nodig op smaak brengen met versgemalen peper en wat zout.
Serveer met geroosterd meergranen brood en gezouten boter.
annserruys zegt:
De moeite waard