Recept
« Terug naar recepten
Bloemkool met champignons en ham
PT50M
Bloemkool met champignons en ham
Een heerlijk bloemkool met champignons en ham recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkool met champignons en ham te bereiden
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes, snij de geschilde aardappelen in grote blokjes, stoom het geheel gedurende 25 minuten. Verhit de boter en bak hierin de reepjes ham en de schijfjes champignons, voeg de bloemkool roosjes en aardappelblokjes toe, breng het geheel op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Schud het geheel voorzichtig dooreen. Beboter een ovenschotel, doe het bloemkool mengsel erin, verdeel de room erover, bestrooi met kaas en zet de schotel in een voorverwarmde oven van 225° gedurende 10 minuten. Garneer met wat paprikapoeder en gesnipperde bieslook.
tommeke zegt: