Recept
« Terug naar recepten
Bloemkool met italiaanse tomatensaus
PT30M
Bloemkool met italiaanse tomatensaus
Een heerlijk bloemkool met italiaanse tomatensaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkool met italiaanse tomatensaus te bereiden
Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook. Snij de tomaten in stukken. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook met de suiker zachtjes aan tot de suiker begint te kleuren. Voeg de tomaten met het paprikapoeder en de italiaanse kruiden toe en schenk de bouillon erbij. Laat het geheel 8 minuten zachtjes sudderen. Kook de bloemkool in een pan met weinig water en zout in 15 minuten gaar. Wrijf de tomatenmassa boven een andere pan door een zeef, alleen de pitjes en velletjes mogenn in de zeef achterblijven. Kook de tomatensaus zachtjes in tot hij dik genoeg is. Breng de saus op smaak met zout en peper. Giet de bloemkool af en doe de rozetten over in een schaal. Schep de tomatensaus erover en strooi de kaas erover.
Gerda zegt: