KookJij

Bloemkool met spek, appel en hazelnoten

Een heerlijk bloemkool met spek, appel en hazelnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkool met spek, appel en hazelnoten te bereiden

Het spek bakken in de olijfolie (of in de grillpan in eigen vet). Bloemkool in roosjes snijden en in 15 min. gaar koken. Appel in kleine stukjes snijden. Hazelnoten fijn hakken. Appel noten, tijm en kaneel aan het spek toevoegen en al roerende aan het spek toevoegen en al roerende op een laag vuur verwarmen. Bloemkool toevoegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Greta

Greta zegt:
Gewoonweg lekker,weer eens iets anders.
Joke

Joke zegt:
Vanavond gegeten: heerlijk! Eindelijk bloemkool op een andere manier bereidt.
Jik

Jik zegt:
Lekker! Ik heb het thuis gekookt, en ik vind bloemkool normaal gesproken afschuwelijk, maar dit is gewoon écht lekker!
marianne stam

marianne stam zegt:
Vandaag gegeten, maakt de altijd wat saaiige bloemkool lekker smakelijk:p Ik had alleen maar 1 appel nog in huis, en heb bij gebrek aan hazelnoten er walnoten voor gebruikt, maar dat smaakte ook prima!