Recept
« Terug naar recepten
Bloemkool ovenschotel
PT45M
Bloemkool ovenschotel
Een heerlijk bloemkool ovenschotel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Maria van Kooyk
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
18
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Maria van Kooyk
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkool ovenschotel te bereiden
Kook ongeveer 400 gram bloemkoolroosjes in kokend water beetgaar. Bak ondertussen in hete olie 1 gesnipperde ui tot het zacht is. Voeg er 150 gram gehakt aan toe en bak dit bruin. Dan voeg je toe 200 gram in plakjes gesneden champignons toe en bak het tot de champignons zacht zijn. Breng op smaak met zout, peper en kerriepoeder. Doe dit mengsel in een ovenschaal. Giet de bloemkool af en doe dat ook in de ovenschaal. Klop in een schaaltje 250 ml. kookroom met 1 ei, zout, peper, 1 theelepel kerriepoeder en 30 gram geraspte kaas. Giet dit mengsel over de bloemkool. Strooi er als laatste nog wat geraspte kaas over en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven (170°C) ongeveer 20 tot 25 minuten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
rangvi zegt:
Misschien inderdaad wat weinig voor 4 personen ; kijk het hangt er ook vanaf of je een grote eter bent of niet ! 2 à 3 personen is misschien beter. Je kan de hoeveelheden aanpassen door meer gehakt en meer bloemkool erin te doen.
Groetjes :
Maria
Meike zegt: