Recept
« Terug naar recepten
Bloemkool- prei-soepje met grote en kleine garnalen
PT40M
Bloemkool- prei-soepje met grote en kleine garnalen
Een heerlijk bloemkool- prei-soepje met grote en kleine garnalen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lekker koken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkool- prei-soepje met grote en kleine garnalen te bereiden
Stoof de fijngemaakte groenten in de boter. Breng op smaak met zwarte peper en foelie. Doe de kippenfond en het water erbij en laat alles ruim een uur goed doorkoken. Proef even en voeg eventueel nog een kippenbouillontablet toe.
Pureer het geheel met de staafmixer en voeg een klein klontje roomboter toe voor de smaak. Kluts het ei door de slagroom en giet dit, al kloppend met de garde aan de warme soep toe. Niet meer laten doorkoken!
Giet de soep in de borden en schik de garnalen in het bord. Strooi flink wat bieslook over het geheel.
Pureer het geheel met de staafmixer en voeg een klein klontje roomboter toe voor de smaak. Kluts het ei door de slagroom en giet dit, al kloppend met de garde aan de warme soep toe. Niet meer laten doorkoken!
Giet de soep in de borden en schik de garnalen in het bord. Strooi flink wat bieslook over het geheel.