Recept
« Terug naar recepten
Bloemkoolcurry (snelle)
PT10M
Bloemkoolcurry (snelle)
Een heerlijk bloemkoolcurry (snelle) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Groente. Snelle recepten.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkoolcurry (snelle) te bereiden
De bloemkool schoonmaken en in roosjes verdelen.
De gemberwortel schillen en grof raspen.
De olie verhitten en hierin de gember + kurkuma + koriander + peperkorrels + kerriepoeder al roerend fruiten ± 1 à 2 minuten.
Voeg dan de bloemkoolroosjes bij de specerijen en ± 2 à 3 minuten meebakken.
Al roerend de kokosmelk toevoegen en alles roerend smoren 10 minuten of tot de bloemkool gaar maar nog stevig is.
De gemberwortel schillen en grof raspen.
De olie verhitten en hierin de gember + kurkuma + koriander + peperkorrels + kerriepoeder al roerend fruiten ± 1 à 2 minuten.
Voeg dan de bloemkoolroosjes bij de specerijen en ± 2 à 3 minuten meebakken.
Al roerend de kokosmelk toevoegen en alles roerend smoren 10 minuten of tot de bloemkool gaar maar nog stevig is.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Meestal doe ik wat meer van de kruiden erbij, maar dat is mijn persoonlijke smaak, daar ik meestal pittiger lekkerder vind.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
slaatje zegt:
fabita zegt:
Doe wat kokosmelk erbij en kijk of het genoeg is. De bloemkolen verschillen nogal in grootte en dan vind je misschien dat er teveel vocht is. Je kunt daarna nog altijd de rest erbij schenken. Gr.:)
wilma zegt:
Anna zegt:
Inmiddels is het een bezoedeld boekje geworden waar ze nog dagelijks gebruik van maakt!:D:D
fabita zegt:
Anna zegt:
Fijn weekend, Flavia!
Groetjes,
Anna.
flavia zegt: