KookJij

Bloemkoolcurry (snelle)

Een heerlijk bloemkoolcurry (snelle) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Groente. Snelle recepten.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkoolcurry (snelle) te bereiden

De bloemkool schoonmaken en in roosjes verdelen.
De gemberwortel schillen en grof raspen.
De olie verhitten en hierin de gember + kurkuma + koriander + peperkorrels + kerriepoeder al roerend fruiten ± 1 à 2 minuten.
Voeg dan de bloemkoolroosjes bij de specerijen en ± 2 à 3 minuten meebakken.
Al roerend de kokosmelk toevoegen en alles roerend smoren 10 minuten of tot de bloemkool gaar maar nog stevig is.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Meestal doe ik wat meer van de kruiden erbij, maar dat is mijn persoonlijke smaak, daar ik meestal pittiger lekkerder vind.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

flavia

flavia zegt:
Fijn dat het gesmaakt heeft, Gerda. Ook lekker met broccoli of prei i.p.v. bloemkool. Jij ook een fijn weekend. Gr.:p;):)
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Flavia, gisteren eindelijk gemaakt en het smaakte heerlijk, zeker weten voor herhaling vatbaar, ik probeer het een volgende keer eens met andere (restjes) groenten erbij. Fijn weekend. Groetjes Gerda :p:p:p
flavia

flavia zegt:
Benieuwd of jij het ook lekker vindt. Fijn weekend.:p
slaatje

slaatje zegt:
Ik heb nog een halve bloemkool, morgen/overmorgen maar eens maken, het lijkt me heerlijk. Groetjes Gerda :p:p:p
fabita

fabita zegt:
Ja, heel andere smaak. Tip:
Doe wat kokosmelk erbij en kijk of het genoeg is. De bloemkolen verschillen nogal in grootte en dan vind je misschien dat er teveel vocht is. Je kunt daarna nog altijd de rest erbij schenken. Gr.:)
wilma

wilma zegt:
Lijkt me heerlijk, deze pittige bloemkool! Weer eens wat anders als het bekende, bloemkool met een papje!
Anna

Anna zegt:
Pfffff.....en ik dacht dat wij veel kookboeken hebben :p:p:p Haha!! Die eigen plaksels en schrijfsels blijven toch het leukst! Mijn dochter vroeg mij een paar jaar geleden of ik de oude en vertrouwde recepten (van mij) eens wilde verzamelen. Toen heb ik een schrift, handgeschreven, gemaakt met de brouwsels waarvan ik wist dat zij daar destijds gek op was. Vond ze heel bijzonder :p
Inmiddels is het een bezoedeld boekje geworden waar ze nog dagelijks gebruik van maakt!:D:D
fabita

fabita zegt:
Ik ben gek op bloemkool.Gegratineerde bloemkool staat ook leuk op je bord. Als er nog geen recept van is, zal ik wel eentje opsturen. Heb er verschillende.(ik had meer dan 200 kookboeken en een stuk of 20 plakboeken met recepten en heel veel schriftjes. Heb sommige aan de kinderen uitgedeeld, zal toch nooit alles kunnen maken)Jij ook een heel prettig weekend.:p:D
Anna

Anna zegt:
Dat ziet er lekker uit! Ben zelf niet zo gek op bloemkool omdat het zo saai staat op je bordje;);) Maar op deze manier lijkt het me heerlijk! Ben zelf ook van het pittige:D:D
Fijn weekend, Flavia!
Groetjes,
Anna.