KookJij

Bloemkoolsoep met spek en gorgonzola

Een heerlijk bloemkoolsoep met spek en gorgonzola recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: zesta.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkoolsoep met spek en gorgonzola te bereiden

Verdeel de bloemkool in roosjes. Pel en snipper de ui. Snijd de prei fijn.

Stoof de ui en de prei in wat olie. Giet er de groentebouillon bij en breng de soep aan de kook. Laat 5 minuten koken.

Voeg na 5 minuten de bloemkoolroosjes toe. Laat de soep nog 10 minuten koken.

Snijd het spek in blokjes en bak ze krokant. Verbrokkel de gorgonzola.

Mix de soep glad en kruid met peper en zout. Serveer de soep met in ieder bord wat spekblokjes en enkele brokjes gorgonzola.

Feesttip: Doe de gorgonzola niet bij de soep, maar smeer hem op toastjes en zet ze even onder de ovengrill. Serveer ze warm bij de soep.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst