Recept
« Terug naar recepten
Bloemkoolsouffle met camembert
PT60M
Bloemkoolsouffle met camembert
Een heerlijk bloemkoolsouffle met camembert recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkoolsouffle met camembert te bereiden
De bloemkool in roosjes verdelen en samen met de aardappel laten gaarkoken.
De camembert, de room en de eierdooiers tot een gladde massa roeren.
De bloemkool en de aardappel pureren samen met een flinke scheut kookvocht en door het kaasmengsel roeren. Op smaak brengen met peper.
Ovenvaste schaaltjes insmeren met boter.
De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door het bloemkoolmengsel roeren.
De schaaltjes tot ongeveer 1 centimeter van de rand vullen en gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven goudbruin laten bakken.
De camembert, de room en de eierdooiers tot een gladde massa roeren.
De bloemkool en de aardappel pureren samen met een flinke scheut kookvocht en door het kaasmengsel roeren. Op smaak brengen met peper.
Ovenvaste schaaltjes insmeren met boter.
De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door het bloemkoolmengsel roeren.
De schaaltjes tot ongeveer 1 centimeter van de rand vullen en gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven goudbruin laten bakken.
Anna Koudys zegt:
Ik denk dat als je oven voorverwarmt op 180 gr en dan 30 minuten bakt, dat je goed zit. Check na 15 minuten oven of ze niet te snel gaan.
Groetjes,
Anna
Kookjij