Recept
« Terug naar recepten
Bloemkooltaart met abdijkaas, veldsla met noten
PT60M
Bloemkooltaart met abdijkaas, veldsla met noten
Een heerlijk bloemkooltaart met abdijkaas, veldsla met noten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkooltaart met abdijkaas, veldsla met noten te bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C. Verdeel de bloemkool in roosjes. Mix de roosjes tot poeder. Rasp de abdijkaas. Meng de plattekaas met de losgeklopte eieren. Voeg het maïszetmeel toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Giet er ook de bloemkool en de geraspte kaas bij en meng. Giet het mengsel in een met bakpapier beklede ovenschaal en bak 40 min in de heteluchtoven.
- Maak een vinaigrette van de olijfolie en de ciderazijn en breng op smaak met peper en zout. Stamp de walnoten in grove stukken. Meng de veldsla met de noten en breng op smaak met de vinaigrette.
- Haal de bloemkooltaart uit de oven en dien op met de salade.