Recept
« Terug naar recepten
Boekweitpannenkoekjes met prei en kaassaus
PT40M
Boekweitpannenkoekjes met prei en kaassaus
Een heerlijk boekweitpannenkoekjes met prei en kaassaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boekweitpannenkoekjes met prei en kaassaus te bereiden
Roer beide bloemsoorten samen met eieren, melk, water en een beetje zout door elkaar tot een romig, soepel deeg. Laat ca. 30 min. rusten.
Bak ca. 20-24 dunne pannenkoeken in een pan met antiaanbaklaag en een beetje olie. Houd de bereide pannenkoeken warm in de oven op 70°C. Laat knoflook, bacon en prei in olie ca. 10 min. stoven. Roer hierbij steeds opnieuw en kruid met zout en peper. Neem van het vuur en roer de kaas en de slagroom erdoorheen.
Verdeel de vulling over de pannenkoeken en plooi deze samen tot driehoekjes. Schik ze op een schotel en serveer.
Bak ca. 20-24 dunne pannenkoeken in een pan met antiaanbaklaag en een beetje olie. Houd de bereide pannenkoeken warm in de oven op 70°C. Laat knoflook, bacon en prei in olie ca. 10 min. stoven. Roer hierbij steeds opnieuw en kruid met zout en peper. Neem van het vuur en roer de kaas en de slagroom erdoorheen.
Verdeel de vulling over de pannenkoeken en plooi deze samen tot driehoekjes. Schik ze op een schotel en serveer.