Recept
« Terug naar recepten
Boem Boe Bali-kip
PT180M
Boem Boe Bali-kip
Een heerlijk boem boe bali-kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Pan in het Land
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
http://www.paninhetland.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boem Boe Bali-kip te bereiden
Eerst braad je de kipkluifjes in zonnebloemolie tot het een beetje bruin is.
Veel uien fijnsnijden en bakken in aparte pan met zonnebloemolie.
Als de uien zijn gebakken gooi je ze bij de kip dan doe je een paar slokken ketjap in de pan en de knoflook erbij, dan 4 spuitjes citroensap erbij, 2 eetlepels Laos. 2 lepels Sereh (zo nodig de sereh wassen en fijnsnijden) toevoegen. Ook voeg je nu de sambal toe op eigen smaak.
Dan laat je het geheel lang (liefst 3 uur) sudderen op zacht vuur.
Op het laatst gooi je er 3 lepels suiker in en dan roer je het geheel om en kun je dit gerecht bij een geurige pandan rijst bij eten of bami naar keuze.
Veel uien fijnsnijden en bakken in aparte pan met zonnebloemolie.
Als de uien zijn gebakken gooi je ze bij de kip dan doe je een paar slokken ketjap in de pan en de knoflook erbij, dan 4 spuitjes citroensap erbij, 2 eetlepels Laos. 2 lepels Sereh (zo nodig de sereh wassen en fijnsnijden) toevoegen. Ook voeg je nu de sambal toe op eigen smaak.
Dan laat je het geheel lang (liefst 3 uur) sudderen op zacht vuur.
Op het laatst gooi je er 3 lepels suiker in en dan roer je het geheel om en kun je dit gerecht bij een geurige pandan rijst bij eten of bami naar keuze.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Roel Huisman zegt:
niki laffra zegt:
marie1 zegt:
en jij is echt lekker geworden,alleen staat niet bij waar je de trassie in of bij moest doen,ik heb het bij de kip gedaan, dank je nog maals voor het recept:D
grace brouwer zegt: