Recept
« Terug naar recepten
Boemboe Roedjak
PT90M
Boemboe Roedjak
Een heerlijk boemboe roedjak recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Rob Rikers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boemboe Roedjak te bereiden
De runderpoulet 2 uur voorkoken in water, zonder kruiden
knoflook, pepers, laos, gember, kemerienoten: fijn stampen met vijzel
de rode pepertjes ontdoen van de zaadjes en eerst fijn snijden, voordat je gaat fijn stampen
tamarinde: met hand kneden in lauw water, daarna zeven , sap bewaren, rest kan weg.
Bereiding:
Doe plantaardige olie in wok
Vlees braden totdat het bruin is en daarna uit wok nemen
Voeg uien en knoflook toe
Daarna laos en gember erbij doen
Vervolgens citroenblaadjes en citroengras erbij
spaanse pepers erbij en 3 eetlepels sambal
vervolgens vocht van tamarinde erbij en laten koken
dan 2 eetlepels basterdsuiker erbij doen
vervolgens 150 gram santen
blijven roeren
runderpoulet erbij
na 5 minuten flinke scheut sojasaus erbij
1 afgestreken eetlepel zout, goed verdelen over de wok
eventueel naar smaak, 2 eetlepels basterdsuiker toevoegen, om zoeter te maken
gedroogde gebakken uitjes erbij ( als bindmiddel)
knoflook, pepers, laos, gember, kemerienoten: fijn stampen met vijzel
de rode pepertjes ontdoen van de zaadjes en eerst fijn snijden, voordat je gaat fijn stampen
tamarinde: met hand kneden in lauw water, daarna zeven , sap bewaren, rest kan weg.
Bereiding:
Doe plantaardige olie in wok
Vlees braden totdat het bruin is en daarna uit wok nemen
Voeg uien en knoflook toe
Daarna laos en gember erbij doen
Vervolgens citroenblaadjes en citroengras erbij
spaanse pepers erbij en 3 eetlepels sambal
vervolgens vocht van tamarinde erbij en laten koken
dan 2 eetlepels basterdsuiker erbij doen
vervolgens 150 gram santen
blijven roeren
runderpoulet erbij
na 5 minuten flinke scheut sojasaus erbij
1 afgestreken eetlepel zout, goed verdelen over de wok
eventueel naar smaak, 2 eetlepels basterdsuiker toevoegen, om zoeter te maken
gedroogde gebakken uitjes erbij ( als bindmiddel)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hélène zegt:
ziet er hééél goed uit.
Ga het vast proberen, hou wel van heet eten:D
ga dit zeker een keer uitproberen
:D:D:D:D:D:D:D:D
crot zegt:
derbyke zegt:
karin brouwers borninkhof zegt: