Recept
« Terug naar recepten
Boeren lamstoofpot
PT75M
Boeren lamstoofpot
Een heerlijk boeren lamstoofpot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boeren lamstoofpot te bereiden
Pel en snipper de uien. Snijd het vlees in blokjes. Snijd de bolletjes gember fijn. Schil de appel en snijd ze in blokjes. Verhit de olie in een antiaanbaklaag. Fruit hierin de ui aan. Voeg het lamsvlees toe en bak het rondom bruin. Voeg de kerrie en de gember toe en bak alles al omscheppend 5 minuten. Voeg de yoghurt, de appel en de bouillon toe. Stoof alles in een gesloten pan in 45 minuten gaar. Breng Op smaak met zout en peper.