Het proberen waard ! In Indonesië kun je er papaja-blad voor gebruiken of Kangkung (waterspinazie).
Soms kun je in de toko deze groenten bevroren kopen, maar dit is een heel goed alternatief.
Recept
« Terug naar recepten
Boerencurry
PT35M
Boerencurry
Een heerlijk boerencurry recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Ramon Beuk heeft dit ooit in een kookrubriek gezet
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerencurry te bereiden
Doe de boerenkool in een ruime pan.
Snijd de karbonades in stukken en leg ze op de kool.
Doe de vissaus, currypasta, de fijngesneden lombok, djahé + de sereh erbij.
Santen en bouillon erover gieten.
Aan de kook brengen, deksel op de pan en 30 min.
zachtjes koken (zorg dat er genoeg vocht in de pan blijft en voeg tussendoor wat bouillon toe).
Kook de rijst. Maak timbaaltjes midden op een schaal en schep de boerenkoolcurry er omheen.
Snijd de karbonades in stukken en leg ze op de kool.
Doe de vissaus, currypasta, de fijngesneden lombok, djahé + de sereh erbij.
Santen en bouillon erover gieten.
Aan de kook brengen, deksel op de pan en 30 min.
zachtjes koken (zorg dat er genoeg vocht in de pan blijft en voeg tussendoor wat bouillon toe).
Kook de rijst. Maak timbaaltjes midden op een schaal en schep de boerenkoolcurry er omheen.
derbyke zegt: