Recept
« Terug naar recepten
Boerenkool gegratineerd en kwark
PT60M
Boerenkool gegratineerd en kwark
Een heerlijk boerenkool gegratineerd en kwark recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerenkool gegratineerd en kwark te bereiden
De korst van de kaas snijden en raspen.In een pan de boerenkool met wat water aan de kook brengen en op een zacht vuur in ca.5 min.laten slinken,af en toe omscheppen.De ui pellen en snipperen.In een pan de boter verhitten en de ui hierin 3 min.fruiten.De boerenkool afgieten en goed laten uitlekken in een vergiet.De rozijnen en de boerenkool door de gefruite ui scheppen.Op smaak brengen met azijn,peper en zout.In een kom de kwark en de helft van de geraspte kaas door elkaar roeren.Een ovenschotel met een inhoud van 1 liter invetten.De helft van de boerenkool erin scheppen.De helft van het kwarkmengsel erover verdelen.De rest van de boerenkool erop scheppen en afdekken met de rest van het kwarkmengsel.De rest van de kaas erover verdelen.De oven voorverwarmen op 200C.In het midden van de oven de boerenkoolschotel in ca.25 min.goudbruin en gaar laten worden.
Lekker met gebakken aardappelen.
Lekker met gebakken aardappelen.
Badder zegt: