Recept
« Terug naar recepten
Boerenkoolstamppot
PT35M
Boerenkoolstamppot
Een heerlijk boerenkoolstamppot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
21
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerenkoolstamppot te bereiden
De boerenkool in weinig water aan de kook brengen. Ongeveer 20 minuten laten koken. De aardappels stomen of koken zoals je gewend bent. Intussen van het gehakt met gehaktkruiden kleine balletjes draaien en deze aanbakken in de boter. Rondom bruin bakken en dan de spekjes toevoegen. Spekjes uitbakken en de gehaktballetjes steeds in beweging houden zodat deze niet aanbranden. Aardappels fijnstampen en boerenkool afgieten. Gehaktballetjes uit de pan halen en even apart houden. Boerenkool, aardappels, spekjes en bakvet bij elkaar doen en goed doorroeren. Als laatste het zoet-zuur vocht toevoegen en de stamppot smeuïg maken. De uitjes klein snijden. Stamppot opscheppen, gehaktballetjes en uitjes toevoegen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Ivo zegt:
slaatje zegt:
Fred Fortgens zegt:
Groetjes Fred.
slaatje zegt:
slaatje zegt:
Groetjes Gerda:p
bametz-saffrie zegt:
lekker!
:p
maria11 zegt:
slaatje zegt:
Groetjes Gerda:p
Tania zegt:
geabruining zegt:
Gea