Recept
« Terug naar recepten
Boerenomelet piperade
PT35M
Boerenomelet piperade
Een heerlijk boerenomelet piperade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Budgetkoken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerenomelet piperade te bereiden
Snij de paprika in blokjes en de uien in ringen.
Versnipper de plakken bacon.
Halveer de tomaten, verwijder de pitjes, snij het vruchtvlees van de tomaat in blokjes.
Verhit de olie en smoor de ajuin, paprika, bacon en knoflook op een zacht vuurtje gedurende 30 minuten, roer nu en dan eens.
Voeg de tomaten toe en laat deze nog 5 minuten meestoven.
Voeg de losgeklopte eieren en peper toe en roer flink. De boerenomelet is klaar als de eieren net gestold zijn (niet te lang bakken anders wordt de omelet te droog).
Serveer de boerenomelet piperade warm met stokbrood.