Recept
« Terug naar recepten
Boerenpannetje
PT40M
Boerenpannetje
Een heerlijk boerenpannetje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Siska-Anna Douma
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerenpannetje te bereiden
Kneed het gehakt met de kaas, de koffiemelk, zout en peper naar smaak; draai er balletjes van ter grootte van walnoten.
Smelt de boter in een braadpan en bak de spekblokjes knapperig uit; schep de spekjes met een schuimspaan uit de pan.
Bak in het achtergebleven vet de gehaktballetjes rondom bruin.
Voeg de krielaardappeltjes, de wortel en de uitgelekte zilveruitjes toe; schep alles door elkaar.
Laat het gerecht afgedekt zachtjes gaar worden in ca. 20 minuten; roer af en toe.
Roer de slagroom en de mosterd erdoor en laat het al roerende door en door warm worden.
Strooi de spekjes erover en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Smelt de boter in een braadpan en bak de spekblokjes knapperig uit; schep de spekjes met een schuimspaan uit de pan.
Bak in het achtergebleven vet de gehaktballetjes rondom bruin.
Voeg de krielaardappeltjes, de wortel en de uitgelekte zilveruitjes toe; schep alles door elkaar.
Laat het gerecht afgedekt zachtjes gaar worden in ca. 20 minuten; roer af en toe.
Roer de slagroom en de mosterd erdoor en laat het al roerende door en door warm worden.
Strooi de spekjes erover en breng het gerecht op smaak met zout en peper.