Recept
« Terug naar recepten
Boerenvruchtencake
PT30M
Boerenvruchtencake
Een heerlijk boerenvruchtencake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Boerenvruchtencake te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een taartvorm van 20 cm twee keer met bakpapier. Bestrijk het papier met boter en bestuif het met bloem.
2. Zeef de poedermelk, bloem, suiker, bakpoeder, koekkruiden en een theelepel zout in een kom. Voeg de boter toe en kneed het met de vingertoppen tot het kruimelig is.
3. Doe 1,75 dL warm water in een kom en roer de stroop erdoor. Voeg de eieren toe en roer goed.
4. Hak de koekkruimels in een mixer fijn en doe ze in een kom. Voeg 15 g rietsuiker, de krenten, rozijnen, gekonfijte kersen en gember toe en roer alles goed. Maak een kuiltje in het midden, giet daar de stroop in en roer alles tot een gladde pasta.
5. Giet het deeg in de vorm en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel. Strooi de rest van de rietsuiker erover en bak de taart 1½ tot 2 uur in de oven tot de bovenkant stevig aanvoelt. De taart is gaar als een metalen prikker die u in het midden steekt, er schoon uitkomt.
2. Zeef de poedermelk, bloem, suiker, bakpoeder, koekkruiden en een theelepel zout in een kom. Voeg de boter toe en kneed het met de vingertoppen tot het kruimelig is.
3. Doe 1,75 dL warm water in een kom en roer de stroop erdoor. Voeg de eieren toe en roer goed.
4. Hak de koekkruimels in een mixer fijn en doe ze in een kom. Voeg 15 g rietsuiker, de krenten, rozijnen, gekonfijte kersen en gember toe en roer alles goed. Maak een kuiltje in het midden, giet daar de stroop in en roer alles tot een gladde pasta.
5. Giet het deeg in de vorm en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel. Strooi de rest van de rietsuiker erover en bak de taart 1½ tot 2 uur in de oven tot de bovenkant stevig aanvoelt. De taart is gaar als een metalen prikker die u in het midden steekt, er schoon uitkomt.
Cv zegt: