KookJij

Boerenwintersoep

Een heerlijk boerenwintersoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: De winterkeuken – koken met de beste seizoensingrediënten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boerenwintersoep te bereiden

1. Verhit de olijfolie in een ruime pan, voeg de ui toe en bak 5 minuten op een laag vuur tot die zacht is. Voeg wortel, pastinaak, raap, tomaten, tomatenpuree, gedroogde kruiden en eventueel de paprika toe. Breng op smaak met peper en zout.
2. Giet er groentebouillon of water bij en breng aan de kook. Roer goed door, leg een deksel op de pan, temper het vuur en laat, onder af en toe roeren, 30 minuten sudderen.
3. Voeg de pasta toe en breng, al roerende, snel aan de kook. Temper het vuur en laat 8 minuten zonder deksel trekken, tot de pasta net gaar is, of volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer regelmatig.
4. Roer de kidneybonen erdoor. Laat 2-3 minuten doorwarmen, haal de pan van het vuur en roer er de peterselie door. Maak af op smaak met peper en zout, serveer in voorverwarmde kommen en geef er geraspte parmezaanse kaas bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Corne Swaen

Corne Swaen zegt:
Ik ga ze er maar eens uithalen, krijg echt trek met dat heerlijke recept:)
feyenoordmama

feyenoordmama zegt:
ga het zo maken ...
k.scholman

k.scholman zegt:
lijk me lekker