Recept
« Terug naar recepten
Boerenwintersoep
PT45M
Boerenwintersoep
Een heerlijk boerenwintersoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne R
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
De winterkeuken – koken met de beste seizoensingrediënten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerenwintersoep te bereiden
1. Verhit de olijfolie in een ruime pan, voeg de ui toe en bak 5 minuten op een laag vuur tot die zacht is. Voeg wortel, pastinaak, raap, tomaten, tomatenpuree, gedroogde kruiden en eventueel de paprika toe. Breng op smaak met peper en zout.
2. Giet er groentebouillon of water bij en breng aan de kook. Roer goed door, leg een deksel op de pan, temper het vuur en laat, onder af en toe roeren, 30 minuten sudderen.
3. Voeg de pasta toe en breng, al roerende, snel aan de kook. Temper het vuur en laat 8 minuten zonder deksel trekken, tot de pasta net gaar is, of volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer regelmatig.
4. Roer de kidneybonen erdoor. Laat 2-3 minuten doorwarmen, haal de pan van het vuur en roer er de peterselie door. Maak af op smaak met peper en zout, serveer in voorverwarmde kommen en geef er geraspte parmezaanse kaas bij.
2. Giet er groentebouillon of water bij en breng aan de kook. Roer goed door, leg een deksel op de pan, temper het vuur en laat, onder af en toe roeren, 30 minuten sudderen.
3. Voeg de pasta toe en breng, al roerende, snel aan de kook. Temper het vuur en laat 8 minuten zonder deksel trekken, tot de pasta net gaar is, of volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer regelmatig.
4. Roer de kidneybonen erdoor. Laat 2-3 minuten doorwarmen, haal de pan van het vuur en roer er de peterselie door. Maak af op smaak met peper en zout, serveer in voorverwarmde kommen en geef er geraspte parmezaanse kaas bij.
Corne Swaen zegt: