Recept
« Terug naar recepten
Boeuf Moreno van Lambert
PT30M
Boeuf Moreno van Lambert
Een heerlijk boeuf moreno van lambert recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boeuf Moreno van Lambert te bereiden
Maak eerst de roux:
smelt 2 el.boter in een steelpan en roer de bloem erdoor.Voeg aan deze bloem al roerend de vleesbouillon toe en blijf roeren tot het een dikke gladde saus is geworden.Laat dit een paar min.op een laag pitje doorkoken en roer van het vuur af de peterselie en de bieslook erdoor.Verhit in een koekepan de rest van de boter.fruit de plakjes champignons en e stukjes paprika aan en warm de plakjes rosbief even mee.Leg het mengsel op de bodem van een schaal.roer de zure room en de cognac door de saus en voeg indien nodig peper en of zout toe.Warm de roux even door en verdeel deze over het vleesmengsel.Dien het meteen op.
smelt 2 el.boter in een steelpan en roer de bloem erdoor.Voeg aan deze bloem al roerend de vleesbouillon toe en blijf roeren tot het een dikke gladde saus is geworden.Laat dit een paar min.op een laag pitje doorkoken en roer van het vuur af de peterselie en de bieslook erdoor.Verhit in een koekepan de rest van de boter.fruit de plakjes champignons en e stukjes paprika aan en warm de plakjes rosbief even mee.Leg het mengsel op de bodem van een schaal.roer de zure room en de cognac door de saus en voeg indien nodig peper en of zout toe.Warm de roux even door en verdeel deze over het vleesmengsel.Dien het meteen op.
bobbeltje zegt: